Helende Mandala's van Henny Aleida Hendriks
 
vergroting (px):
400 500 600 700
cirkelcorrectie:
< 1 >  
 
 
navigatie:
home
OVERIGE MANDALA'S overzicht
< 79 >  
 

Voordat ik begon aan de mandala voor Joy had ik het voornemen luchtige vrolijke meisjesachtige figuren aan te brengen in de tekening. Maar terwijl ik bezig was met haar numerologie kreeg het de uitstraling van een echte vier; harde werker, perfectionistisch, trouw, vormgever aan het leven.

-In de buitenrand zijn (geb.dag) 15 nuances van de hemel te zien. Het lukte niet om die nuances in elkaar te laten overgaan.

-In de volgende cirkelrand (geb.maand) 12 voeten, als symbool van geaardheid, keurig aan weerskanten van de middellijn geplaatst in de 6 bloembladen van de rozet in het labyrint van Chartres.

-Daarna ( geb.jaar) 2011 gouden sterren in een koningsblauwe hemel.

-Dan komt, zelfs twee maal in de vorm van een vierkant, de 4 tevoorschijn. Dit is het totaal van de geboortedatum met in het midden Joy, als een zich ontvouwende bloem ; heel strak en gedecideerd, volkomen zichzelf.

Ik heb het gevoel dat de mandala meer is ontstaan dan dat ik hem heb gemaakt, alsof door me in te stellen op Joy duidelijk werd welke lijnen en kleuren ik diende te tekenen. Het was voor mij een vreugdevolle ervaring om op deze wijze met Joy verbonden te zijn.

In liefde, Aleida.